Publiczne Przedszkole nr 2 im. Kubusia Puchatka

Publiczne Przedszkole nr 2 im. Kubusia Puchatka

ul. M. Konopnickiej 1, 26-800 Białobrzegi

pp2@bialobrzegi.pl

tel. (048) 48 613 27 04

 

                                                                                                                                                            

Jadłospis

 



   ADŁOSPI
 


Pełnowartościowe i zdrowe posiłki przygotowują panie:
Krystyna Urbaniak, Małgorzata Kawecka, Magdalena Olesińska
II śniadanie - owoce sezonowe

Dzieci spożywają wodę Dar Natury      

Dzień tygodnia

  Śniadanie

   Obiad

Podwieczorek 

 

Poniedziałek
13.05

 

                            

Chleb graham           
z masłem,         
 szynka z wędzarni sałata, ogórek
kawa zbożowa              jabłko 

 

 

                 

 

Zupa:

Krupnik z kaszy jęczmiennej      
na wieprzowinie,
włoszczyzna (seler)

Drugie danie:

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy, kompot owocowy

Bułka z masłem,            ser żółty, rzodkiewka,
herbata z cytryną

 

 

Wtorek
14.05




 

Płatki żytnie               
na mleku,               
bułka z masłem,
hummus z soczewicy czerwonej

Zupa:

Krem z białych warzyw  (śmietana) warzyw
na drobiu, włoszczyzna
(seler)

Drugie danie: 

Kotlet schabowy, ziemniaki,             
kapusta młoda gotowana,         kompot owocowy

 

Koktajl z jogurtu naturalnego
i banana, biszkopty


Środa

15.05

 

Chleb kresowy            
z masłem, polędwica sopocka,              
kiełki z lucerny,         herbata
z cytryną,         
gruszka



Zupa:  

Szpinakowa na wieprzowinie, 
włoszczyzna (seler)

Drugie danie:
 

Udziec z indyka w sosie własnym kasza bulgur, surówka z marchewki i jabłka  słonecznik prażony, kompot

 

 

Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane

 

Czwartek 
16.05

Kasza manna             
na mleku,             
bułka z masłem, twarożek waniliowy

 

Zupa: 

Ryżówka czysta na drobiu, włoszczyzna (seler)

Drugie danie: 

Filet z miruny, ziemniaki,           surówka z kiszonej kapusty,            kompot owocowy

 

             

Jagodzianka, herbata z cytryną, pomarańcza

 


Piątek
17.05

 

 

   

Chleb razowy                 
z masłem,         
 schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka

 Zupa:

Zalewajka (śmietana)          
 z jajkiem na wieprzowinie, włoszczyzna
(seler)

Drugie danie:  

Pierogi z mięsem,
okrasa z cebulki, kompot porzeczkowy

 

 

 

Arbuz, ciasteczka zbożowe