Jadłospis
ADŁOSPI
Pełnowartościowe i zdrowe posiłki przygotowują panie:
Krystyna Urbaniak, Małgorzata Kawecka, Magdalena Olesińska
II śniadanie - owoce sezonowe
Dzieci spożywają wodę Dar Natury
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek
|
Chleb graham
|
Zupa: na wieprzowinie, włoszczyzna (seler) Drugie danie: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy, kompot owocowy |
Bułka z masłem, ser żółty, rzodkiewka,
|
Wtorek |
Płatki żytnie |
Zupa: Krem z białych warzyw (śmietana) warzywna drobiu, włoszczyzna (seler) Drugie danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, |
Koktajl z jogurtu naturalnego
|
15.05 |
Chleb kresowy |
Zupa: Szpinakowa na wieprzowinie, Udziec z indyka w sosie własnym kasza bulgur, surówka z marchewki i jabłka słonecznik prażony, kompot |
Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane |
Czwartek |
Kasza manna
|
Zupa: Ryżówka czysta na drobiu, włoszczyzna (seler) Drugie danie: Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy |
Jagodzianka, herbata z cytryną, pomarańcza
|
|
Chleb razowy |
Zupa: z jajkiem na wieprzowinie, włoszczyzna (seler) Drugie danie: Pierogi z mięsem,
|
Arbuz, ciasteczka zbożowe |